035 624 6328 [email protected]
Niels de Groot (decorateur, kunstschilder en huisschilder)

 In 1991 rondde Niels de Groot (Hoevelaken, 1966) de gerenommeerde opleiding aan de Rijks Hogeschool voor de Kunst in Brussel af.

Naast decoratie opdrachten, zoals het schilderen van een trompe l’oeil, marmer- en houtimitaties en muurschilderingen, is hij de meeste tijd in zijn eigen atelier bezig. Hij geeft hier
tekenlessen aan jong en oud en hij schildert  hier (vrij en in opdracht) zijn sprekende landschappen waar zijn eigen stijl duidelijk in te herkennen is. Zijn passie is het schilderen ‘plein-air’ van landschappen.

Sinds zijn jeugd is hij al bezig met schilderen:
“Hoe geef ik alles wat ik om me heen zie weer. Hoe schilder ik het licht. Ik ben zeker niet de eerste die daar mee bezig is. Al eeuwen is men hiernaar op zoek. In mijn atelier op “het Domijn“ in Weesp, voert mijn eigen kruistocht me ook langs deze weg naar het licht. Dan weer geïnspireerd door Bonnard of Sisley, dan weer door Matthijs Röling, bij wie ik enkele masterclasses volgde. De zoektocht naar schoonheid houdt voor mij nooit op. Vooral het werk van impressionisten, postimpressionisten en realisten spreekt mij aan. Blijf bij de werkelijkheid, maar geef haar op je eigen manier weer. Gooi perspectief, kleurgebruik, tonaliteit en eigenheid bij elkaar en weet deze mix op het doek te krijgen. Deze bijna onmogelijke opgave daagt mij bij het zien van iets moois steeds weer uit.
Hopelijk blijft dat zo, zolang als ik leef.”

Voor meer informatie en inspiratie: https://www.nielsdegroot.org/kijkje-achter-de-schermen.html

 

Afspraak maken?

Via telefoon: 035 – 624 63 28
Via e-mail: [email protected]

Meer informatie

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie

Maak nu

een afspraak

Een afspraak maken bij het tandheelkundig centrum Kerkelanden gaat snel en eenvoudig. Klik hieronder op de knop en vul het formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever even ouderwets contact? Bel ons dan op 035 – 624 63 28

Contactgegevens

Kerkelandenlaan 3F
1216 RN Hilversum
035 – 624 63 28
[email protected]

Bereikbaarheid

Auto (gratis parkeren)
Klik hier voor de routebeschrijving

Openbaar vervoer
Klik hier voor de routebeschrijving

Openingstijden

Wij zijn geopend op maandag van 08:00-20:00 en op dinsdag t/m vrijdag van 08:00-17:00 Telefonisch zijn wij bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:15-12:00 en van 13:00-17:00