Wortelkanaalbehandeling

Bij endodontologie houdt de tandarts zich bezig met het behandelen van het doorbloede weefsel in het binnenste van een tand of kies. Deze behandeling is bekend als wortelkanaalbehandeling. In iedere tand of kies zit een zenuw. Deze zenuw bevindt zich in het wortelkanaal van de tand of kies. Het is levend weefsel en bestaat uit zenuwvezels en bloedvaatjes.

Uw tandarts zal een wortelkanaalbehandeling overwegen bij onbegrepen klachten in uw gebit of in het hoofd-hals gebied. Ook als er aanhoudende kiespijn is. Uw tandarts onderzoekt uw gebit zorgvuldig en neemt ook röntgenfoto’s als daar aanleiding toe is. Een wortelkanaalbehandeling zal zeker plaatsvinden als er een ontsteking in de wortel van een tand of kies zit. Uiteraard zorgt uw tandarts er voor dat de behandeling geheel pijnloos plaatsvindt.

Microscoop

In ons Tandheelkundig Centrum Kerkelanden worden gespecialiseerde wortelkanaalbehandelingen uitgevoerd met behulp van een microscoop. De microscoop is niet meer weg te denken uit de moderne tandartsenpraktijk. Vooral de recente ontwikkelingen op het gebied van de endodontologie stellen hogere eisen aan de beeldvorming. De tandarts is hierdoor in staat de wortelkanaalbehandelingen gerichter en nauwkeuriger uit te voeren.

Bij een zeer complexe aandoening kan het noodzakelijk zijn dat wij een patiënt moeten doorverwijzen naar een endodontoloog. Een endodontoloog is een tandarts die zich in een aanvullende 3-jarige opleiding heeft gespecialiseerd in de behandeling complexe wortelkanaal problemen.

Tandarts Kerkelanden
 • Heeft u een spoedgeval?

  Bel ons direct op 035 - 624 63 28


  Meer informatie
 • Nieuwe patiënt worden?

  U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

  Meld mij aan
 • Openingstijden

  Wij zijn geopend op maandag van 08:00-20:00 en op dinsdag t/m vrijdag van 08:00-17:00 Telefonisch zijn wij bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:15-12:00 en van 13:00-17:00