035 624 6328 [email protected]

Mondhygiëne

Heeft u een spoedgeval?

Wacht niet langer en bel ons direct op:
035 - 624 63 28

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie

Openingstijden

Maandag van 08:00-20:00
Dinsdag van 08:00-17:00
Woensdag van 08:00-17:00
Donderdag van 08:00-20:00
Vrijdag van 08:00-17:00

Mondhygiëne

 

Niet alleen de zorg om uw mond en gebit vinden wij bij Tandheelkundig Centrum Kerkelanden belangrijk, ook de verzorging ervan draagt bij aan uw gezondheid. Een goed verzorgd en schoon gebit voorkomt problemen en wij helpen u daar graag bij. Het begint bij uw tandvlees. Onze mondhygieniste heeft een belangrijke preventieve en verzorgende taak als het om mondverzorging gaat.

Tandvlees

Uw tandvlees vormt het fundament van uw gebit. Zonder gezond tandvlees is het moeilijk om uw gebit gezond te houden. Uw eigen zorg voor uw gebit en tandvlees en de preventie van tandvleesproblemen zijn van essentieel belang. Mondhygiene is daarom heel belangrijk, voor jong en oud.  Dat betekent dagelijks minimaal 2 keer poetsen met een fluoride tandpasta. Maar ook het goed reinigen van de ruimte tussen je tanden en kiezen met tandenstokers en ragers is belangrijk. Flossdraad gebruik je als er te weinig ruimte tussen je tanden en kiezen zit.

Bij onvoldoende mondhygiëne vormt zich onder andere tandplak op je gebit. De bacteriën in tandplak zijn vaak de veroorzakers van een aantal problemen. Zoals bijvoorbeeld een slechte adem, bloedend en ontstoken tandvlees en cariës (gaatjes).

Doorverwijzen

Uw tandarts adviseert u een behandeling bij de mondhygiensite als er sprake is van een tandvleesontsteking. Veelal wordt die aangetroffen bij de halfjaarlijkse controle. Ook uit preventieve zorg, als een tandvleesontsteking dreigt, is een behandeling bij de mondhygieniste aan te raden. Voorkomen is beter dan genezen. De mondhygieniste geeft u ook adviezen over de algehele verzorging van uw mond en uw gebit. Ook kinderen zijn welkom bij de mondhygieniste, het is niet specifiek iets voor volwassenen. Draagt u een beugel? Dan is regelmatig bezoek aan de mondhygieniste zeer gewenst. Het dragen van een beugel vormt een snellere bedreiging voor uw gebit, het schoonhouden van een gebit met beugel is gewoonweg lastiger.

Vragen over mondverzorging

Het schoonhouden van uw mond en uw gebit vergt enige inspanning. Het is ook niet eenvoudig om iedere dag weer de benodigde intensieve mondverzorging toe te passen. Toch is het belangrijk. Heeft uw vragen, van welke aard dan ook, over uw mondverzorging en het reinigen van uw gebit? Wij helpen u graag. Neem gerust contact met ons op!

Afspraak maken?

Via telefoon: 035 – 624 63 28
Via e-mail: [email protected]

Meer informatie

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie

Maak nu

een afspraak

Een afspraak maken bij het tandheelkundig centrum Kerkelanden gaat snel en eenvoudig. Klik hieronder op de knop en vul het formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever even ouderwets contact? Bel ons dan op 035 – 624 63 28

Contactgegevens

Kerkelandenlaan 3F
1216 RN Hilversum
035 – 624 63 28
[email protected]

Bereikbaarheid

Auto (gratis parkeren)
Klik hier voor de routebeschrijving

Openbaar vervoer
Klik hier voor de routebeschrijving

Openingstijden

Wij zijn geopend op maandag en donderdag van 08:00-20:00 en op dinsdag, woensdag en vrijdag van 08:00-17:00

Telefonisch zijn wij bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:15-12:00 en van 13:00-17:00