Niels de Groot exposeert bij Tandheelkundig Centrum Kerkelanden

Niels de Groot (decorateur, kunstschilder en huisschilder)

 In 1991 rondde Niels de Groot (Hoevelaken, 1966) de gerenommeerde opleiding aan de Rijks Hogeschool voor de Kunst in Brussel af.

Naast decoratie opdrachten, zoals het schilderen van een trompe l’oeil, marmer- en houtimitaties en muurschilderingen, is hij de meeste tijd in zijn eigen atelier bezig. Hij geeft hier
tekenlessen aan jong en oud en hij schildert  hier (vrij en in opdracht) zijn sprekende landschappen waar zijn eigen stijl duidelijk in te herkennen is. Zijn passie is het schilderen ‘plein-air’ van landschappen.

Sinds zijn jeugd is hij al bezig met schilderen:
“Hoe geef ik alles wat ik om me heen zie weer. Hoe schilder ik het licht. Ik ben zeker niet de eerste die daar mee bezig is. Al eeuwen is men hiernaar op zoek. In mijn atelier op “het Domijn“ in Weesp, voert mijn eigen kruistocht me ook langs deze weg naar het licht. Dan weer geïnspireerd door Bonnard of Sisley, dan weer door Matthijs Röling, bij wie ik enkele masterclasses volgde. De zoektocht naar schoonheid houdt voor mij nooit op. Vooral het werk van impressionisten, postimpressionisten en realisten spreekt mij aan. Blijf bij de werkelijkheid, maar geef haar op je eigen manier weer. Gooi perspectief, kleurgebruik, tonaliteit en eigenheid bij elkaar en weet deze mix op het doek te krijgen. Deze bijna onmogelijke opgave daagt mij bij het zien van iets moois steeds weer uit.
Hopelijk blijft dat zo, zolang als ik leef.”

Voor meer informatie en inspiratie: https://www.nielsdegroot.org/kijkje-achter-de-schermen.html

 

Leave a reply