035 624 6328 [email protected]

Heeft u een spoedgeval?

Wacht niet langer en bel ons direct op:
035 - 624 63 28

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie

Openingstijden

Maandag van 08:00-20:00
Dinsdag van 08:00-17:00
Woensdag van 08:00-17:00
Donderdag van 08:00-20:00
Vrijdag van 08:00-17:00

Onze

visie

Goede tandheelkundige zorg

Tandheelkundig Centrum Kerkelanden stelt goede tandheelkundige zorg voor elke individuele patiënt centraal. Onze visie is duidelijk: het gaat ons om een optimale kwaliteit met een persoonlijke benadering, want een mooi en gezond gebit moet wel een heel leven meegaan.

Volledige tandheelkundige zorg

In Tandheelkundig Centrum Kerkelanden werken niet alleen algemeen tandartsen. Ook tandartsen met een speciale vaardigheid maken deel uit van ons team. Vaardigheden zoals bijvoorbeeld gespecialiseerde wortelkanaalbehandelingen, esthetische en cosmetische behandelingen en het digitaal vervaardigen van kronen en bruggen. Ook kunt u in ons centrum terecht voor implantaten. Daarnaast hebben wij uiteraard ook een mondhygiëniste en preventieassistenten. Daardoor kunt u bij ons terecht voor veel tandheelkundige behandelingen.

In ons tandheelkundig centrum doen we aan taakdelegatie: u wordt geholpen door een van onze tandheelkundige zorgverleners die een bepaalde behandeling het beste bij u kan uitvoeren. Zo kunnen de mondhygiëniste en de preventieassistenten kleine behandelingen doen, zoals het controleren van uw tandvlees, verwijderen van tandsteen, een laklaag aanbrengen op (net doorgekomen) kiezen (‘sealen’) of poetsinstructies geven.

De tandarts houdt uiteraard de regie over uw behandeling en ziet u tweemaal per jaar. Hij of zij voert behandelingen uit zoals het boren en vullen van gaatjes, het aanmeten en aanbrengen van protheses, kronen en bruggen, wortelkanaalbehandelingen en esthetische tandheelkundige behandelingen.

Samenwerking zonder onnodige kosten

Het is belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen de patiënt en het team van behandelaars. Ons team is zeer ervaren en kan ook goed met kinderen (en pubers) omgaan. Wij stellen uiteraard alles in het werk om een optimaal resultaat te bereiken. Daarbij maken wij gebruik van moderne technieken en geavanceerde methoden en materialen. Samen met een goede voorlichting en heldere communicatie leidt dit tot het beste resultaat.

Bovendien letten we erop dat we geen onnodige handelingen verrichten en we bespreken een behandeling altijd eerst met u door. Daarbij bespreken we wat er moet gebeuren, hoeveel tijd de behandeling in beslag neemt en wat de kosten daarvan zijn.

Bevoegdheden

Het BIG-register beschrijft precies wat de bevoegdheden zijn van de verschillende zorgverleners. Tandheelkundig Centrum Hilversum Kerkelanden houdt zich aan die richtlijnen.

Vriendelijke medewerkers

De medewerkers van Tandheelkundig Centrum Kerkelanden zijn vriendelijk en betrokken. Zij nemen de tijd om vragen te beantwoorden en eventuele zorgen over de behandeling te bespreken en weg te nemen.

Om tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit te bieden, werken we met moderne apparatuur. Ook letten we zeer goed op de hygiëne in onze praktijk en de reiniging van onze instrumenten. Daarvoor werken we met een vast protocol. Zo doen we er alles aan om een bezoek aan Tandheelkundig Centrum Kerkelanden zo plezierig mogelijk te maken en om iedereen een zeer goede tandheelkundige zorg te bieden.

Duidelijkheid over uw behandeling

Wanneer u voor het eerst bij Tandheelkundig Centrum Kerkelanden komt, bekijkt de tandarts uw gebit goed, we nemen een gezondheidsvragenlijst met u door, we bekijken eventuele dossiers van uw vorige tandarts en als het nodig is, maken we een röntgenfoto van uw gebit.

Behandelplan

Als een behandeling nodig is, maken we eerst altijd een behandelplan. Dit bespreken we van tevoren met u. Tijdens dit gesprek komen verschillende onderwerpen aan de orde: wat er precies aan de hand is, waarom een behandeling nodig is, hoe de behandeling wordt uitgevoerd, wat de effecten van de behandeling zijn en wat eventuele alternatieven voor de behandeling zijn.

Begeleiding

Wanneer zich problemen aan uw gebit voordoen, is curatieve zorg nodig. Dat is het werk van onze junior en senior tandartsen. Tot hun werkzaamheden behoren: boren en vullen, protheses aanmeten en aanbrengen, kroon- en brugwerk, wortelkanaalbehandelingen etc. De seniortandartsen coachen en begeleiden de juniortandarts hierbij.

Onze preventieassistentes en mondhygiëniste kunnen ook enkele behandelingen uitvoeren, zoals tandsteen verwijderen, sealen en kleine, preventieve vullingen aanbrengen. De tandarts ziet u in ieder geval tweemaal per jaar.

Pijnloze behandelingen, geen amalgaam

Dankzij nieuwe tandheelkundige technieken kunnen wij er voor zorgen dat uw behandeling echt pijnloos is. De tandarts zal dit met u bespreken, maar u kunt hem of haar er ook naar vragen! De tandartsen van Tandheelkundig Centrum Kerkelanden maken alleen gebruik van wit vulmateriaal: composiet voor witte vullingen of porselein voor grotere vullingen en kronen. Wij werken niet met amalgaam en werken volledig metaalvrij. Dat is niet alleen mooier, maar het voorkomt ook dat we gezonde delen van een tand of kies weg moeten slijpen om vulmateriaal houvast te geven. Nieuwe technieken zorgen voor een goede hechting van een vulling, waardoor uw tand of kies sterker wordt.

Maak nu

een afspraak

Een afspraak maken bij het tandheelkundig centrum Kerkelanden gaat snel en eenvoudig. Klik hieronder op de knop en vul het formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever even ouderwets contact? Bel ons dan op 035 – 624 63 28

Contactgegevens

Kerkelandenlaan 3F
1216 RN Hilversum
035 – 624 63 28
[email protected]

Bereikbaarheid

Auto (gratis parkeren)
Klik hier voor de routebeschrijving

Openbaar vervoer
Klik hier voor de routebeschrijving

Openingstijden

Wij zijn geopend op maandag en donderdag van 08:00-20:00 en op dinsdag, woensdag en vrijdag van 08:00-17:00

Telefonisch zijn wij bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:15-12:00 en van 13:00-17:00